12 tipů kam na glamping v ČR
22.05.2023Aktualizace 22.02.2023

Glamping dobrodružství v České republice: 13 tipů kam vyrazit

Víťa
Autor: Vítězslav Langer

V tomto článku se podíváme na několik nejlepších glampingových míst v České republice, kde můžete zažít nezapomenutelné chvíle a uniknout od každodenního stresu. Nejdříve si však musíme ujasnit, co ten glamping vlastně je.

Co to je glamping?

Glamping je spojení slov "glamour" a "camping" neboli luxusní kempování. Vhodný pro ty, kteří se nechtějí vzdávat pohodlí a zároveň chtějí být blízko přírodě. Na některých glampingových místech budete mít k dispozici i přístup k elektřině a na wifi, ale zpravidla tomu tak není. Za glampingem se přece jezdí hlavně kvůli přírodě a klidu.

Ubytování v Tree house

V Green Valley resortu v Chotýšanech nedaleko Vlašimi si můžete vybrat mezi třemi tree housy - Na třech dubech, U borovice, V Lipách. Každý domek pojme rozdílný počet lidí, takže můžete vzít třeba i celou rodinu. Posedět můžete i na terasách a vstřebávat klidnou atmosféru krásné přírody.

  • Místo: Chotýšany, Středočeský kraj

  • Kapacita: 2-4 osoby podle tree house

  • Cena: záleží na tree house cca 4 000 Kč/noc

Užijte si pobyt v Tree House v resortu Green Valley. Vybírat můžete hned ze 3 domků v korunách stromů: Na třech dubech, U borovice a V lipách.

Chotýšany

od 5 000,-

Zjistit více


Pošumavská maringotka

Nedaleko Národního parku Šumava je zaparkovaná tato krásná maringotka, která pojme bez problému dvě osoby. Pošumavská maringotka slouží jako skvělý výchozí bod pro výlety v okolí. Vyrazte do národního parku nebo třeba do Boubínského pralesa a podívejte se k rozhledně.

Maringotka je vybavená malou kuchyňkou, plynovým vařičem a venku najdete suchý záchod, posezení a hamaku.

  • Místo: Lažiště, Šumava

  • Kapacita: 2 osoby

  • Cena: 1 500 Kč/noc

Ootoolno

Na Vysočině vás čeká opravdu unikátní glampingový zážitek. ZEMĚ a VZDUCH; dvě chatky, které vám nabídnou kompletní propojení s přírodou a možnost utéct každodennímu stresu. ZEMI tak snadno nenajdete, nachází se totiž uprostřed hustého lesíku plného smrků a její zrcadlový exteriér jí činí skoro neviditelnou.

VZDUCH je zavěšená ve stromech a dostat se do ní budete muset po žebříku. Obě chatky mají něco do sebe a obě taky mají přístup k solární energii, takže bez světla nebudete. Chatky jsou navrženy v minimalistickém stylu a vy tak můžete nasávat atmosféru přírody kolem vás.

  • Místo: Vysočina

  • Kapacita: max. 2 osoby

  • Cena: od 2 275 Kč/noc

Glamping Malešov

V prostorách středověké tvrze se můžete ubytovat v historickém stanu se záchodem a koupelnou. Bonusem je také snídaně v místní krčmě a prohlídka pivovaru Malešov s ochutnávkou.

  • Místo: Malešov, okres Kutná Hora

  • Kapacita: 2 osoby

12774#

Müslivna

Další glampingové místo se nachází kousek od Liberce uprostřed rozlehlého pole. Müslivna se tyčí na vyvýšeném kopečku a nabízí krásný výhled na všechny strany. V létě vám kolem posedu budou dělat společnost krávy a v zimě vás zahřeje plynové topení a teplé deky. Posed je vybaven malou kuchyňkou, baterkou a dalekohledem, abyste mohli pozorovat divokou zvěř z pohodlí postele.

  • Místo: Jablonné v Podještědí

  • Kapacita: 2 max. 3 osoby (možná přistýlka)

  • Cena: 2 000 Kč/noc a za každou další 1 500 Kč

Glamping Bahenec

Láká vás glamping ve výšce 900 metrů nad mořem se vstupem do termálního bazénu? Tak to se musíte ubytovat v této kopuli uprostřed hornatých Beskyd. Přes den budete relaxovat a večer si zajděte na 4chodovou večeři v nedalekém hotelu, který kopuli spravuje.

  • Místo: Beskydy

  • Kapacita: 2 osoby

Vyzkoušejte netradiční ubytování v Glamping Bahenec. Ubytujte se v luxusní kopuli. Kruhový půdorys na vás bude působit relaxačně s krásný výhled je opravdovým zážitkem. Zaplavat si můžete v bazénu v areálu hotelu Bahenec.

Písek u Jablunkova

od 4 900,-

Zjistit více


Two fingers

Čtyři chaty, dvě maringotky a tři posedy. Takový glampingový výběr má two fingers. Podle nás nejhezčí chata Diva je vybavená stejně jako kterýkoliv luxusní hotel. Terasa s lehátky, sprcha, wifi, vybavená lednička a snídaně až ke dveřím je jen zlomek toho, co chata nabízí. Diva stojí na krásné louce, a vy tak načerpáte energii přírody a dopřejete si zasloužený odpočinek.

  • Místo: okolí Hradce Králové

  • Kapacita: záleží na místě

  • Cena: začína na 1 500 Kč/noc

Treehouse s výhledem na Ještěd

Dalším tipem na glamping v Česku je treehouse s výhledem na Ještěd. Vyrelaxujte se v sauně, lehněte si do hamaky a kochejte se výhledem na Ještěd. V letních měsících se můžete osvěžit v přírodní sprše. Ráno si nahoru vytáhnete teplou snídani připravenou v proutěném košíku.

  • Místo: Křížany

  • Kapacita: 2 osoby

  • Cena: 4 290 Kč/noc

14023, 14024#

Dobčické rybníčky

Dobčické rybníčky se řadí mezi nejznámější glampingová místa v České republice. Vybrat si můžete z 6 chatiček. Každá z nich je něčím jiná a unikátní. Například chatička Sofinka pluje na rybníku. Můžete si zde zarybařit a ráno si objednat snídani z lokálních surovin.

Chata Alička je o něco vymazlenější, díky obnovitelným zdrojům tu budete mít přístup k elektřině. Nabídne komfort teplé sprchy, osvětlení, lednici a vše potřebné v plně zařízené kuchyni. Největším bonusem je však hot-tub přímo před vchodem s výhledem na rybník. K dispozici tu máte i paddleboard a kánoe.

  • Místo: kousek od Českých Budějovic

  • Kapacita: záleží na chatičce, max. 4 osoby

  • Cena: ceny začínají na 2 000 Kč/noc

Jizerské domky

Dalším tipem na glamping v ČR jsou Jizerské domky - Neposeda, Šmírák a Modřínek. Všechny tři se nachází rozeseté okolo městečka Velké Hamry. Neposeda se tyčí na vrcholku kopce s krásným výhledem. Najdete tu plně vybavenou kuchyňku, vanu a přístup k elektřině, díky solární energii.

  • Místo: Jizerské hory

  • Kapacita: záleží na domku

  • Cena: začíná na 3 390 Kč/noc

Chaty na samotě

S rodinou vyrazte do chat na samotě. Vybrat si můžete z Chaty v lese a Chaty v sadu. Obě naprosto izolované od vnějšího světa. Dokonce sem můžou i vaši čtyřnozí kamarádi. Chaty jsou kompletně vybavené a nic vám tu scházet nebude. Každá má něco do sebe. Chata v lese má svojí vlastní saunu a Chata v sadu koupací sud, který si můžete roztopit a užít horkou lázeň přímo na terase.

  • Místo: Chata v Lese - Okres Jinřichův Hradec a Chata v sadu - Vysočina
  • Kapacita: 2 dospělí a 2 děti
  • Cena: 4 000 Kč/noc v létě 4 500 Kč/noc

Glamping Golden Valley

Nedaleko Slapské přehrady se skrývá v nádherném údolí glamping Golden Valley. Tahle stylová maringotka patří mezi ty luxusnější glamping místa v tomto článku. Maringotka je zařízená ve stylu amerického středozápadu. Golden Valley nabízí přístup k elektřině, projektor s plátnem, horkou sprchu, venkovní kuchyni s pecí na pizzu, hot tube a finskou saunu, o pohodlí nouze tedy rozhodně nebude.

  • Místo: U Slapské přehrady
  • Kapacita: 3 osoby

Ubytujte se ve stylové maringotce inspirované americkým středozápadem. Prozkoumejte krásnou okolní přírodu a po náročném dni si odpočiňte v horkém sudu nebo finské sauně.

U Slapské přehrady

13 140,-

Zjistit více


Glamping panství Bechyně

V srdci Jižních Čech najdete glampingové stany, které se nachází uprostřed lesů Černické obory. Stan je vybavený manželskou postelí, posezením a venku se můžete vyrelaxovat v hamace. Zázemí zajišťuje 400 m vzdálený penzion Černá obora, kde si pochutnáte na snídani, vysprchujete se a na hodinu budete mít k dispozici infrasaunu.

  • Místo: Bechyně, Jižní Čechy
  • Kapacita: 2 osoby

Obklopte se přírodou v srdci Jižních Čech a zažijte glampingový pobyt v luxusním stanu. V Černické oboře na vás čeká luxusní glampingový zážitek pro dvě osoby.

Sudoměřice u Bechyně

4 980,-

Zjistit více


Glamping a pobyty v přírodě
100 Kč za odběr novinek

Podobné články

Kam na výlet s dětmi v Olomouci a okolí: 7 tipů na aktivity

Kam na výlet s dětmi v Olomouci a okolí: 7 tipů na aktivity

10.05.2024

Hledáte tipy na rodinné výlety v Olomouci a okolí? Přinášíme vám 7 skvělých výletů, které zaručeně potěší nejen vaše děti, ale i vás. Ať už hledáte kam s dětmi když prší nebo když je venku hezky, v článku najdete výlet přesně pro vás.

15 nejromantičtějších filmů všech dob

15 nejromantičtějších filmů všech dob

02.04.2024

I když se večery pomalu ale jistě zkracují, stále zůstává spoustu času a prostoru pro společné chvíle na gauči. A pokud zrovna nevíte, jaký film byste si mohli pustit, pak mrkněte na náš seznam nejromantičtějších filmů všech dob. Filmy nejsou seřazeny v žádném konkrétním pořadí.

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

Stezky pro děti: 13 tipů kam vyrazit

07.03.2024

Hledáte kam s dětmi na výlet? Inspirujte se našimi 13 tipy na stezky pro děti po celé ČR. Od magických setkání na Ježíškově cestě v Krušných horách, přes hravé objevování přírody v Lesním parku Klimkovice, až po pohádkové a pirátské výpravy u Baťova kanálu. Vyrazte na výlet, kde se vaše děti vyřádí a něco se přiučí.

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

Kam na výlet s dětmi Ostrava: nejlepší tipy pro rodinný den

29.02.2024

Hledáte tipy na rodinný výlet v Ostravě, kde by se vaše děti mohly nejen skvěle bavit, ale i něco nového naučit? Ostrava nabízí mnoho atrakcí, které splní očekávání každého malého dobrodruha i zvídavého vědátora. Od fascinujícího světa techniky v Dolních Vítkovicích, přes druhou největší ZOO v České republice, až po adrenalinové zábavy v E-motion parku. Inspirujte se našimi 9 tipy na výlety pro rodiny s dětmi.

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

Výlet Severní Čechy: 13 tipů na objevování krás regionu

23.02.2024

Národní park České Švýcarsko, památky jako zámky Děčín a Sychrov, Hrady Hněvín a Trosky - to je jen zlomek toho, co nabízejí Severní Čechy. Inspirujte se 13 tipy na výlet v Ústeckém a Libereckém kraji.

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

Olomoucký kraj: Tipy na výlety a aktivity

16.02.2024

Olomoucký kraj nabízí širokou škálu výletů a aktivit. Od prozkoumávání historických památek po návštěvu ojedinělých přírodních úkazů v Jeseníkách, v této krásné oblasti je pro každého něco. Inspirujte se našimi 20 tipy na výlet.

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

Brno za 3 dny: kde se ubytovat, kde jíst a co vidět

09.02.2024

Brno je plné zajímavých míst i gastro podniků. Vydejte se spolu s námi do tohoto krásného města a užijte si víkend plný procházek, zážitků a ochutnávání.

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

4 důvody, proč chodit na kosmetiku

02.02.2024

Pravidelná kosmetika by měla spadat do pečovacího rituálu každé ženy. V tomto článku se dozvíte, proč se vyplatí investovat do pravidelné kosmetiky a kam si na ni můžete zajít.



Kontaktujte nás

Máte dotaz, doporučení nebo sdělení, které bychom si neměli nechat ujít? Pište nebo volejte.

Zavolejte nám +420 222 316 957

Každý pracovní den 9.00–16.30 hod.

Odebírejte newsletter

Odebírejte náš newsletter a získejte s předstihem nabídku novinek a další výhody.

Odesláním vašeho e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů.


Naše zážitky jsou dárky na celý život

V Allegrii věříme, že zážitkové dárky jsou tou nejlepší volbou, pokud hledáte originální dárek pro své blízké. Darujte zážitek k narozeninám nebo jiné významné příležitosti a přineste radost do života svých blízkých.

V naší široké nabídce zážitkových dárků naleznete různé kategorie, jako jsou například adrenalinové zážitky, kulturní zážitky, wellness a relax, gastronomické zážitky a mnoho dalších. Věříme, že v naší nabídce najdete ten správný zážitek jako dárek pro vaše blízké, který se jim navždy vryje do paměti.

Nezáleží na tom, zda hledáte zážitek pro muže, ženy, páry nebo rodiny, v naší nabídce najdete něco pro každého. U nás si můžete vybrat například romantický pobyt v lázních, adrenalinový zážitek jako tandemový seskok padákem, nebo třeba kurz vaření s šéfkuchařem. Darováním zážitkových dárků přinášíte nejen radost, ale i zážitky, na které budou vaši blízcí vzpomínat celý život.